Hakkımızda

Bilge Türk Eğitim Kültür Vakfı, eğitim ve kültürle ilgili değerleri yaşatmak ve geliştirmek amacıyla “Eğitim erdemdir” özlü sözü ilkesinde kurulmuştur.
2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Yönetim Kurulu Başkanı ve Vali Güngör Azim Tuna önderliği ve himayesinde Vakfın felsefesi ve temel ilkelerinin temelleri atılmıştır.

Türk Dünyası kültür ve eğitim faaliyetleri denildiğinde sınırları net olarak belirlenmemiş bir kavramdan bahsedildiği fikri ortaya çıkmıştır. Türk’ün yaşadığı  her yer ve Türk kültürü ile ilgili eğitim-kültür çalışmaları yapan herkes Türk Dünyası eğitim-kültür sınırları içinde ve Bilge Türk Vakfının faaliyet alanındadır.

Bilge Türk Vakfının ana misyonu Türkiye’de ve Türk dünyasında uluslararası nitelik ve ölçekte, bağımsız ve tarafsız düşünebilen, sorgulama, mukayese ve liderlik vasıflarına hâiz olan yetkin insanlar yetiştirmek; bilgelik ve hikmetli bilginin sınırlarını genişletmektir.

Bilge Türk Vakfının ana gâyesi medeniyetimizin temel dayanakları olan ilim, hikmet ve irfanı özümsemiş profesyonel, disiplinli, kalifiye, erdemli ve ahlaklı bilge insanları yetiştirmek; Eğitim alanında devlet düzeyinde yapılan çalışmalara katkı sağlamak, Türk kültür ve medeniyet coğrafyasında yaşayan halklar arasında,
dostane ilişkiler kurarak, ortak kültür mirasını korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak, kültürel birlik ve toplumsal dayanışmayı sağlayarak eğitim, bilim, kültür alanında Türkiye’ye, Türk Dünyasına ve insanlığa hizmet etmektir.